Pages

Thursday, 31 May 2012

2 --Headache--

Hari ini sangat serabuttt.... painful in kepale otakk...tomorrow is the due date to submit presentation slide...tomorrow also ade test 2 for killing subject..bile dicampur kedua-dua nye, menyebabkan kepeningan yang melampau!!!Alhamdulillah, baru je siapkan MATHLAB for Fyp, nak kene compare ngan P-spice.. walaupun x tau ape yang dibuat tu betul ke tak, juz buat jela.. janji ade effort.. now nak wat presentation slide lak.. bile nak study??? errr.....
tomorrow also nak kene kejar sv, nak mintak autograf for borang seminar.. byknye kerje di hari esok.. kegelisahan melanda.. tetibe lak baru taw, kene wat poster for fyp.. submit on monday time presentation.. lalalalalalalalalalalalalalala~~~~~~~
 

time-time cmni tetibe teringin nak minum air sunquick suam-suam.. (lihat gambar di bawah)...


p/s : im a bit moody today...

3 --hari itu akan tiba jua--


Selepas genap 4 tahun bertungkus lumus, bercengkang mate siang dan malam belajar,siapkan assignment,test 1... test 2... final exam.. PBL.. FYP.. bla..bla..bla..bla.. akhirnye pejam celik.. pejam celik... da sem akhir pun.. tinggal lagi 21 hari je tuk bersame kwn-kwn di umah sewa yang agak T_T ni...
 
Selama 4 tahun ni banyak suke duka dilalui bersame-same...ade negatif n positif.. lupekan yang negatif..kite ingat yang positif saje...no ones perfect!!

yaadeein yaad aate hai..baate phool jaate hai (kenangan diingati..tutur bicara di lupai)..kenangan jawab exam same-same..masing blur..pusing pale 360 darjah cari jawapan..nota terjatuh-jatuh...jawapan berterabur..soklan berterbangan...

kenangan presentation..semue segan silu nak present..senyum-senyum kambing depan class..sibuk prepare baju same-same..terpakse pakai cntek-cntek..markah pemakaian diambil..

kenangan bergosip... kenangan bershopping..kenangan makan same-same.. kenangan berpuase..kenangan g mydin..seribu satu kenangan..kalo nk tulis semue dalam blog, sampai esok tak habis...

lepas ni masing-masing ade hala tuju tersendiri..ade yang nak sambung blaja..ade yang fobia nak blaja lagi..ade yang nak kawen..ade yang nak bertunang.. ade yang nak duk umah je...

walau ape pun terjadi, 4 tahun ni is the best moment in my life...classmate n housemate semue sekepale..enjoy every moment of 4 years with happiness..rase sedih nak tinggalkan semue ni.. but this is life.. we must go on..lepas ni still boleh keep in touch..still leh contact each other..cume kehidupan akan berbeza sedikit dari dulu..walaupun jauh, doa untuk kwn2 sering mengiringi kenangan...


Tuesday, 29 May 2012

2 --My life before and now--

Dulu.......


Dulu saye gemuk...
Dulu gigi saye berterabur...
Dulu saye gelap...
Dulu saye memilih makanan...
Dulu saye pemalas...
Dulu saye SINGLE...

Kini.....
Kini saye agak slimm....lalalalala
Gigi da cantekk sebab pakai braces....
Kulit da cerah sikit sebab pakai secretleaf...
Semue food saye makan...
Kini saye 'agak' rajin...
Im not SINGLE anymore...

As time change.. our life changes too..sometimes life doesn't go as planned..but what ever it is, that is what Allah has decided for us..kadang-kadang kite marah+sedih bile hidup di timpa kesusahan..mase tu baru kite ingat nak berdoa and bertaubat.. bile hidup kembali normal and kebahagiaan menjelma, kite lupe segale-galenye..kite tak bersyukur dengan nikmat yang Allah beri..itulah manusia...selagi matahari terbit dari timur, selagi itu pintu taubat masih terbuka...


Tuesday, 22 May 2012

5 --Kopi--


Menu feveret sy for the pass few weeks..KOPI @ COFFEE!!!! org kte kalo minum kopi x leh tido mlm?? tp kalo minum pun sy still tido gak..sape yg bersalah?? saye atau kopi tersebut?? @ mereka2 yg berkate begitu??