Pages

Monday, 8 April 2013

2 Week 29

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatu...
hari ni da masuk weeks 29 pregnant.. rase cam jap je mase berlalu.. x sabar da nak jumpe baby!!! baby pun sik tendang tendang perut mummy.. x sabar nak kua la tu..
last week wat test for diabetes.. guess what?? kantoi gula tinggi pas minum air gula.. amik darah sebelum minum air gula ok je bacaan 4.5.. tapi pas minum air gula n tunggu 2 jam, bacaan jadi 9.1.. that is high.. tengah syok syok tido nurse klinik call bagitaw result test diabetes.. huaaaaaaaaaaaaaaaa!!! sedey gilerrr!!! ase nak nangis je + nangis gak la naseb x banjir umah time tu.. da la sorg2 je kat umah.. cedeyyyy.. rase bersalah kat baby sebab mummy kuat minum air sarsi n makan aiskrim.. cuaca sangat panas kat sini!!!mesti baby pun sedey kan tgk mummy cedey.. huhu.. now kene cntrol makan.. cannot eat sweet sweet anymore.. n kene kurangkan karbohidrat.. sekarang pun banyak giler appoinment ngan klinik.. nurse nak pantau selalu ibu-ibu yang risiko kencing manis ni.. xnak bagi gule naik banyak sangat dalam darah.. sekarang pun da xleh makan banyak.. perut da makin membesar n tempat simpan makanan makin kecil.. hehe.. kite hanya merancang.. Allah yang menentukan.. doa banyak banyak je sekarang... semoga semue selamat..
menu hari ini.. sup ikan siakap.. sangat nyummmyyyy!!! nak resepi?? pm me.. hehe.. jom out.. da azan asar.. mummy n baby nk solat.. baby x suke mummy solat lambat.. nnti die ngamuk lam perut.. :)

p/s : sayang daddy + baby 

2 comments:

sieyla alissa said...

take care taw.jaga kesihatan dan baby baik-baik. sekejap je kne pantang, nanti dh bersalin dah ok ^^

insan biasa said...

thanks yunk.. :)