Pages

Tuesday, 17 September 2013

0 bersalin ceaser kurang pahale ke??

salam to all..

i was facebooking and tetibe ternampak status seseorang bakal mom.. die kate kalo boleh x nak bersalin ceaser sebab nak pahale jihad dan dihapuskan dosa bile bersalin..

i was thinking..bersalin ceaser ni x dapat pahale ke?? kite pun ngandung 9 bulan gak..rase sakit.. ceaser rase sakit lagi lame dari bersalin normal.. tp cume time operate tu je x rase sakit..lepas tu bile bius da abes sakitt sangat kot!!

cane lak kalo yang bersalin normal tp amik epidural sebab tak tahan sakit?? x dapat pahale gak ke??

kesimpulannye.. siape kite nak tentukan dosa pahale ni.. itu semue ketentuan Allah s.w.t.. jadi sebagai manusia biase yang serba kekurangan ni kite haruslah muhasabah diri dan sentiase berdoa agar diampunkan dosa kite.. sape xnak bersalin normal.. rase semue mom nak bersalin normal kot sebab kurang complicationnye nanti.. ceaser ni kene jage lebih sikit.. kalo di beri pilihan memang nak bersalin normal.. tp bile keadaan x mengizinkan so ceaser jela.. janji mummy + baby selamat..

p/s : me too bersalin ceaser jugak.. alhamdullillah semue selamat..