Pages

Saturday, 4 February 2017

0 Pregnant kantung kosong

Alhamdulillah dapat rezeki anak ke dua lepas hampir setahun planning nak tambah anak

Tapi Allah lebih mengetahui ape yang terbaik
Mase buat buku merah dapat deect kantung kosong
Baru 8 minggu time tu

Doktor dekat klinik kesihatan refer kes ke hospital untuk further check up
Pergi hospital pun scan same jugak
Negative result. Kantung kosong tanpa janin

Doktor bagi mase tunggu beberapa minggu lagi
Tengok sama ada kantung jatuh sendiri atau kene buat d&c

Lepas sebulan check still same result
Kantung pun da berubah bentuk
Tak cantik da

Ape yang terbaik is d&c sebab kantung tak jatuh and xde bleeding atau sakit perut

Admit to hospital for d&c process
Alhamdulillah semue berjalan lancar

Kene pantang cam biase je sekarang ni
Proses d&c tak sakit
Tapi dari segi emosi nak hadapi semue tu sangat sakit

Time2 camtu support dari suami and family is very important
Alhamdulillah i manage to let it go
Cube untuk redha insyaallah ade hikmah di sebalik semue ni.