Pages

Wednesday, 19 March 2014

0 ~Boring Dayy~




Hari ni rase boring je... maybe cause duk wat keje same je kot hari hari..came on nini!!! baru sebulan lebih kot sambung blaja..bosan da???????????

aktiviti wajib hari ni adalah bace facebook..tengok status org.. tgk page page best... tengok resepi menarik..nyum3.. walaupun bz sempat gak wat satu lagi latihan ansys ok!!! im not LAZY...

sambil berfacebook, tertarik nak tengok satu video menarik yang org sibuk duk post kat fb sekarang ni.. video ni mat luthfi yang wat.. agak femes gak die ni rupenye.. tp first time tgk video ni..macam best je...

macam macam spekulasi terjadi bile sesuatu isu hangat diperkatakan.. wahai manusia sekalian, jangan lupe bahawa manusia x de kuasa pun kat dunia ni, hanya ALLAH s.w.t. sahaje yang berkuase..

contoh situasi... mase nak smbg master ni ade je pihak yang x suke n halang wat master.. sibuk je wat isu ntah pape tah... manusia skrg lupe, itu semue kuase ALLAH.. kalo ade rezeki nak sambg master, dengan izin ALLAH insyaallah habis master ni.. kalo ALLAH x izinkan, x dpt la smbg master. tp zaman sekarang ni, manusia lak sibuk nak tentukan takdir org lain. ntah pape tah.. nak kate x educated, x pulak.. kate x de didikan agama, npk cam alim je.. berdosa dendam dendam ni.. sy yang x berape nak alim ni pun taw.. dosa menyusahkan org islam.. 

p/s : credit to my syg sbb hari hari duk bace kitab kat i from 1st day kahwin lagi.. lame lame paham jugak isi kandungan hadis hadis tu... nanti nak kene suh "papa" bace hadis jugak la cmni.. bia tenang sikit idup die..



No comments: