Pages

Tuesday, 22 August 2017

0 Merdeka! Merdeka! Sale Lazada

Hi uolls bloggers!!!

Hari ni nak update tentang merdeka contest by lazada yang start from 21 ogos 2017 sampai 31 ogos 2017.

Merdeka! Merdeka! Sale (http://www.lazada.com.my/merdeka-sale/) will take place from 25 August to 31 August (where you can find special discounts up to 80%)

As a loyal lazada customer, Nini tak sabar nak tunggu sale ni.

OK..

Back to lazada contest now;

1st question
What do you love about being malaysian.

Firstly i love the malaysian enviroment. It is very peacefull compared to other country. Malaysia ni terdiri dariapada pelbagai kaum dan bangsa. Ape yang menarik, kite mampu hidup secara harmoni dan saling bantu membantu diantara satu sama lain. Secondly, mestilah tentang makanan. Ade banyak sangat makanan yang sedap sedap kat Malaysia. Setiap negeri mesti ade makanan rasmi die. Memang sedapp giler laa food dekat malaysia. Third is banyak sangat tempat menarik nak melawat dekat Malaysia ni. Nini sendiri da habis pusing satu semenanjung, tinggal tak pergi ke Sabah dengan Sarawak sahaja lagi.

2nd question
Choose your favourite local brand

My feveret local brand is siti khadijah
Boleh beli online dekat lazada.. senang je!! click click, bayar, sampai rumah..

3rd question
Select two product from the brand you choose. Include screenshot of mention product

Ok. dua product bertuah yang dipilih.


 Telekung siti khadijah klasik

Baju kurung siti khadijah

Monday, 14 August 2017

0 Food review : Warong Mak Ngah D'Corner

Salam uols..

Last saturday duk scroll fb skali ternampak iklan asam pedas telur ikan
Meleleh air liur tengok iklan die
Terus ajak Mr Nice Guy pegi testing makanan situ

Ni set yang nini order. Nasi putih degan asam pedas telur ikan. Yang kat belakang tu set nasi goreng ayam, Mr Nice Guy punye

Close up asam pedas telur ikan


Kalau korang datang melaka atau tercari cari asam oedas yang sedap boleh try kat kedai ni.
Warong Mak Ngah D'Corner dekat area belimbing dalam durian tunggal.
Kedai kat tepi jalan je. Ade banyak lagi menu selain asam pedas, western pun ade tapi macam kurang sikit rasenye. Khaulah makan set western nugget + sosej + fries. Fries die je yang ok. Nugget ngn sosej x berapa nak masuk tekak.
Tapi asam pedas ngn nasi goreng ayam die memang sedapp dan lazat!!

Saturday, 12 August 2017

0 Oo My Phd

Phd punye pasal
sanggup datang lab on weekend

Bajet nak review patent and paper
Tapi bodyguard kat belakang ni tengok movie kuat sangat volume
😃😃😃


Target Phd 3 tahun
Semoga Allah permudahkan
Insyaallah

Thursday, 10 August 2017

0 The Nightmare Again

Alhamdulillah im pregnant again lepas 6 bulan kes mengandung kantung kosong.
.
.
.
.

But it is a nightmare again!!
Time scan 7 minggu tak nampak ape ape pun
Dr suspected mengandung luar rahim
Tunggu 2 minggu scan balik
.
.
.
Pas 2 minggu scan balik alhamdulillah nampak da kantung but keadaan kantung tak cantik pulak.
Macam leper camtu
Pastu tak nampak pape kat dalam kantung tu
.
.
.
.
Now waiting for another week nak scan balik
Seriously im really nerves

Saturday, 4 February 2017

0 Pregnant kantung kosong

Alhamdulillah dapat rezeki anak ke dua lepas hampir setahun planning nak tambah anak

Tapi Allah lebih mengetahui ape yang terbaik
Mase buat buku merah dapat deect kantung kosong
Baru 8 minggu time tu

Doktor dekat klinik kesihatan refer kes ke hospital untuk further check up
Pergi hospital pun scan same jugak
Negative result. Kantung kosong tanpa janin

Doktor bagi mase tunggu beberapa minggu lagi
Tengok sama ada kantung jatuh sendiri atau kene buat d&c

Lepas sebulan check still same result
Kantung pun da berubah bentuk
Tak cantik da

Ape yang terbaik is d&c sebab kantung tak jatuh and xde bleeding atau sakit perut

Admit to hospital for d&c process
Alhamdulillah semue berjalan lancar

Kene pantang cam biase je sekarang ni
Proses d&c tak sakit
Tapi dari segi emosi nak hadapi semue tu sangat sakit

Time2 camtu support dari suami and family is very important
Alhamdulillah i manage to let it go
Cube untuk redha insyaallah ade hikmah di sebalik semue ni.