Pages

Wednesday, 7 October 2015

0 I call this as barakah

Bulan nie rase macam banyak gune duit. Bile kira budget macam tak cukup je sampai akhir bulan. Tapi tak pela sebab da niat bulan ni nak buat ape. Jadi go on jela. Rezeki masing masing. Kalo cukup bertahan sampai akhir bulan alhamdulillah.

 Bile last day dapat msg from yes company kate bil untuk bulan ni da proceed. Kene bayar sblm next november. Pikir2 lam bank ade rm100. Memang de buat auto deduct. Jadi rase ok kot. Tp nak sedapkan hati check je akaun online. Tengok2 ade lagi rm181. Terkejut jap! Cmne leh ade lebih lak ni? Bukan bulan ni da byk gune duit ke?

The same thing happen last month. Time time xde duit tengok dalam dompet ade terselit rm50.

Rase insaf di dalam hati. Jika kita ikhlas insyaallah berkat. Dont worry about money. Bile memberi pastikan ikhlas. Bile kite xde duit insyaallah akan mencukupi. Sebelum ni mesti risau bile duit gaji makin kurang, tengok tengok da abis. Buat this few month keajaiban terjadi where i only buy thing that is relevant. And berbelanje ke arah kebaikan.. Bile terjadi baru percaye.


Kesimpulannya, dont worry about money. Worry how to be a good muslim. Cari keberkatan dan ketenangan hidup. Insyaallah all will be well..


No comments: